Közösségi adószámok... | Felsőfokon.hu

Közösségi adószámok...

Agrár
adózás
Vezérkép: 
Közösségi adószámok...

A közösségi adószámok érvényességéről meggyőződhet az Európai Bizottság honlapján valamint a megerősítés a NAV Központi Kapcsolattartó Irodájától is kérhető. 

Közösségi adószámok érvényességének lekérdezése az Európai Bizottság honlapján 

A közösségi adószámok érvényességét  az  adóhatóság  előtt igazolható módon  ellenőrizheti az Európai Bizottság internetes honlapján (http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/), ha a lekérdezéskor megadja saját közösségi adószámát.

Ebben az esetben a megerősítés eredményekor Ön egy egyedi hivatkozási számot kap, mely alapján az adóhatóság az Ön által kezdeményezett lekérdezést – érvényes közösségi adószám megerősítése esetén – azonosítani tudja. Az adóhatóság előtt történő igazolás céljából ezért feltétlenül fontos, hogy az egyedi hivatkozási számot tartalmazó lekérdezés eredményét irataiban megőrizze.

Az Európai Bizottság szabad interfészt is biztosít a fenti lekérdezés automatizált elvégzéséhez.

A manuális lekérdezés helyett egy webszolgáltatáson keresztül is elvégezhető a közösségi adószámok ellenőrzése, az interaktív szolgáltatással megegyező funkcionalitással. A szolgáltatás eléréséhez szükséges WSDL állományok letölthetők az Európai Bizottság honlapjáról (http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/checkVatService.wsdl). Automatizált lekérdezés esetén elegendő a visszakapott egyedi hivatkozási számot elektronikus formában megőriznie nyilvántartásaiban. 


Ajánlott bejegyzések

 • A népmesék vándorlegényei - ma

  a turisták. A régieknek még néhány pár bocskort el kellett koptatniuk, mire felfedezték a világot, a nagymesterek műhelyeit. Ma már elkényelmesedtek a vándorlegények: egy helyre kell hordani az élményeket, hogy biztosan megnézze őket valaki. Hogy el ne kopjon a bocskoruk. Nézzünk csak szét a...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Közép-Európában az európai politikai szemlélet egyre erősebb lesz

  Újabb tanulság Közép-Európában:Milos Zeman


  Egy év leforgása alatt a környező országokban a mérsékelt politizálás előretör a túlzottan markáns liberális, konzervatív, vagy baloldali politizálással szemben.

  ...
  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Te kiért rajongsz?

  „Akiért /Akikért rajongunk…”- címmel tettek közzé rajzpályázati felhívást a napokban.

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Budapest első élményszínháza

  A Radnóti Miklós Művelődési Központ (rövidített nevén: RaM) a XIII. kerületi önkormányzat által létrehozott kulturális központ. Legfontosabb része a RaM Colosseum, Budapest első élményszínháza: egy 630 férőhelyes színházterem, melyet a színpaddal összenyitva bálteremmé lehet alakítani. A XIII....

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • VS2005 és az optikai meghajtók

  Adott helyen felmerült a kérdés, hogy egy Virtual Server-ben található vendég-géppel valami baj van.

  A jelenség abból áll, hogy a gazdagép (host) optikai meghajtója van hozzárendelve, de amikor abban adathordozót cserélnek, ezt a vendég-gép nem veszi észre. A kiszolgáló naprakész,...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat

Facebook Google+ LinkedIn Youtube Twitter