Válási költségek 2013? Bírósági per költsége 2013? | Felsőfokon.hu

Válási költségek 2013? Bírósági per költsége 2013?

Jog és közigazgatás
törvények
Vezérkép: 
Válási költségek 2013?  Bírósági per költsége 2013?

A bírósági per sosem olcsó, annak költségei változóak a per menetétől függően!


Különösen a súlyos devizahitellel rendelkezőket, az árverezés alatt állókat sújtja, hogy a költségmentességet ez esetben sem biztos, hogy megkapják alacsony jövedelem mellett sem.


Éppen ezért a bírósági per költsége 2013 évben is részben attól függ időben fordulnak-e szakemberekhez?!


Két okból is igazolható ez az állítás:


1.) Egy alapos, álláspontot egyezségi szemszögből kiértékelő igazságügyi mediátori konzultáció az egyezség felé vezető utat, s annak alacsonyabb költségeit is felfedheti! (Nem mindegy, hogy egy igazságügyi mediátori eljárás előkészítése pl. 90.000Ft, vagy a befizetendő bírósági peres illeték 900.000Ft stb. stb.)


 


2.) 2013-ban a költségmentesség, részköltségmentesség megfelelő kérelmezéséhez ismerni hasznos annak feltételeit és megítélési gyakorlatát!


Egy bírósági perben illeték, perköltség, esetleges igazságügyi szakértői díj együtt könnyen meghaladhatja az 1-2-3 millió forintot a bírósági per végére.


 


Ezekhez a költségekhez képest a mediátori eljárás ugyanazon ügyben cca. 400.000Ft összköltség és díj, vagy az ügyvédi peres jogi képviseleti díj akár 2-3 év alatt is a 2 millió forint alatt maradhat nagyobb pertárgyértékű ügyekben is!


ÜGYVÉDEK - MEDIÁTOROK - SZAKÉRTŐK


Különösen a válóper, az ingatlanokkal összefüggő vagyonmegosztás költségeiben számít nagyon jelentősen, hogy a válási szakértői irodát, a válóper előtt időben megkeressék a válás előtt állók!


Gazdasági társaságok, cégek pereiben különösen fontos az átgondolt előzetes megbeszélés egyezségi szakértői konzultáció és  eljárás választás,


mert akár éppen a követelés miatt fizetésképtelen cég az igazságügyi szakértői költségek hiányával, bizonyítottság hiányában veszítheti el a megindított bírósági perét!


ORSZÁGOS PERMEGELŐZŐ ÉS PERES SZAKÉRTŐI IRODA-ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06-302-164-102   ugyek [dot] perek [at] index [dot] hu


 


Ajánlott bejegyzések

 • Zöld Forgatag 11.

  A Szent István Egyetem gödöllői kampuszán működő GATE Zöld Klub november 6-8-ig 11. alkalommal szervezi meg a Zöld Forgatagot, a természet- és környezetvédelem iránt érdeklődő hallgatók és városlakók hagyományos programsorozatát.

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Jelzések "tengerében"

  Tengernyinek talán azok érezhetik a turistajelzéseket, akik csak felületesen ismerik és a térképre pillantva egy roppantul szövevényes piros vonalakból szőtt pókhálót látnak maguk előtt. Egy picit jobban elmélyedve a dologban azonban máris látható lesz, hogy...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Az óceánokban lebomlik a műanyag…

  Ahogyan a szárazföldön úgy az óceánokban is egyre több szeméttel találkozhatunk. Valóságos szemét szigetek úsznak az óceánokban a part menti városok közelében. Sokak szerint a műanyag egy elpusztíthatatlan környezetszennyező gazember mely az...
  Bejegyzés elolvasása >>>
 • A lovassportok megengedik az állatkínzást?

  „Ego! Hozzá nem értés! Ignorancia*! A "Normális" fogalmának elsodródása!”

  (Mészáros Gyula)

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Mezőgazdasági támogatások - 2012. 3. rész

  Mire mennyi pénz jut?

  Az NVS végrehajtási kereteit adó Darányi Ignác Terv forrásainak jelentős részét az európai uniós támogatások biztosítják. A 2014-ig, az újabb 7 éves uniós pénzügyi tervezési időszak indulásáig a le nem kötött EU források – mintegy 300...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu v4.1 BETA © 2010-2014 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat