Nyári tábor - barátságkarkötő készítése | Felsőfokon.hu

Nyári tábor - barátságkarkötő készítése

Oktatás
tanító
Vezérkép: 
Nyári tábor - barátságkarkötő készítése

A csomózott karkötőt barátság karkötőnek is hívják. Ha készítesz egy karkötőt és rákötöd egy barátod csuklójára, akkor mondd neki, hogy kívánjon valamit! Állítólag teljesülni fog a kívánsága, ha leszakad róla a karkötő. Persze nem ér csak úgy leszaggatni, vagy különböző módokon elősegíteni a mielőbbi kívánság-beteljesülést!

A csomózás az észak amerikai indiánoktól származik, és először az USA-ban jött divatba, a hippik körében, az 1960-as évek végén.

Csomózott karkötőket hordanak még az úgynevezett “Rainbow Family” tagok is. A Rainbow Family tagok fő célja a béke, és megteremteni az emberek közti egyenlőséget.

Mi kell hozzá?

Elsősorban türelem. Aztán cérna: a csomózáshoz legjobb a pamutfonal, ami különféle vastagságban és rengeteg színben kapható, de használhatod a klasszikus hímzőfonalat (gyöngyfonal) is. A lényeg, hogy ne bolyhosodó fonalat használj.

Szükséged lesz még ollóra, biztosítótűre, amivel akár a farmered szárához is tudod rögzíteni a karkötőd egyik végét, illetve egy bontótű sem árt, ha véletlenül elvéted a mintát. Aki szereti, használhat apró gyöngyöket is a csomózás közben. Érdemes kapcsokat is beszerezni, amivel a kész művet összefogod.

Videó megtekintése

Forrás: http://melindakukac.wordpress.com/2007/12/29/karkoto-keszites/

http://www.kreativvagyok.hu/karkotok/nyilhegymintas-karkoto-keszitese-indian-csomozassal/

További ötletek: Táborosok weboldala


Ajánlott bejegyzések

 • Csúcsformában 10 perc alatt (hát- és mellizom erősítés)

  A következő 10 gyakorlat optimálisan erősíti a mellizmokat, és edzi a hátizmokat. Csak napi pár percre van hozzá szüksége, de az eredmény hamarosan érezhető és látható lesz.

  1. Rugalmasságot ad: Térdelésben üljön a vádlijára, feje fölött nyújtsa hátra karjait, amilyen messze csak tudja....

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Kell egy... pénzügyi tanácsadó!

  Jól haladunk, van már bankod, van már biztosítód, mindkettőből esetleg több is (nem ördögtől való dolog, hogy több bankszámlád is legyen, és a Neked leginkább meglelelő biztosításokat portfólióba rendezve válogasd ösze Magadnak).

  ...
  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Közigazgatási per hatóságokkal szemben

  Különösen fontos és jelentőséggel bír a közigazgatási bíróságok új szervezeti formában való működése.


  A hatóságok gyakran túl rigorózus szabályai ellen a bírói mérlegelés hozhat új jogforrásként...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Eredmény titok

  Miért olvasod el ezt a cikket? Azért mert kíváncsi vagy, vagy mert meg akarsz tenni valamit? Ha tudod, hogy mit akarsz, már birtokában vagy valaminek, ami elmozdít a holtpontról. Nem szórakozásból írom ezt, és remélem, Te sem csak azért vagy itt, mert nem akadt semmi...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Hotel Novotel Vilnius Centre****

  Hotel Novotel Vilnius Centre egy négycsillagos szálloda Vilnius óvárosában, ami mindössze 500 méterre található a Katedrálistól, 800 méterre a Gediminas palotától, és csak 1 kilométerre a Pilies utcától. A hotelnek összesen 159 szobája van, melyek közül 90 nemdohányzó. A...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat

Facebook Google+ LinkedIn Youtube Twitter